.GROW by photo

 

Mensen vertellen en leven in verhalen en construeren zo hun identiteit en hun werkelijkheid. Onder die verhalen kunnen heel wat schaduwen zitten en problemen schuilen die hinderlijk kunnen zijn, thuis, op het werk of in relaties, en die tot overlevingsstrategieën hebben geleid. Schaduwen die hinderlijk zijn voor het gevoel van persoonlijk welzijn en geluk. Die schaduwen belichten, de problemen herkennen, ze benoemen en aanvaarden, en begrijpen wat we doorstaan hebben en van waar we komen, is een belangrijke eerste stap naar heling.

 

Een volgende is er kracht uit putten en onze verhalen een verdere betekenis geven. Want een verhaal is nooit af. 

 

Onder elk verhaal schuilen ook heel wat positieve elementen: intenties, drijfveren, waarden, verlangens of behoeften. Deze herkennen, benoemen en begrijpen, is belangrijk om persoonlijke doelen te formuleren en authentieke keuzes te maken die 'juist' aanvoelen en duurzaam zijn. Zo maken we van een (probleem)verhaal er een van kansen en vinden we (opnieuw) de verbinding met het leven dat we willen leiden. 

 

Ik help mensen, individueel en in groep, om met foto's en de fotografie vorm en richting te geven aan hun levensverhaal. Ik help ze te reflecteren op hun beeldvorming met als doel inzicht, verwerking en uiteindelijk verandering. Ik werk met de fotobiografie, met de imaginaire foto, met het fotodagboek en met het (zelf)portret.

home-1.JPG

“The painter constructs, the photographer discloses”. 
― Susan Sontag, On Photography

home / coaching