.fotobiograaf

 

Verhalen en foto’s tonen wie mensen zijn. Vanuit mijn achtergrond, mijn persoonlijke ervaringen en mijn opleiding help ik mensen dat te onderzoeken. Ik help hen de donkerste schaduwen van hun foto te belichten zodat ze hun hele verhaal te zien krijgen, ze het een plaats kunnen geven en ze het kunnen aanwenden om zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien.

DE DONKERE KAMER

Achter de grote verhalen uit de geschiedenis schuilen vele, kleine, persoonlijke verhalen. Iedereen heeft zijn of haar verhaal. Ik denk dat er zoveel niet-vertelde of onverwerkte verhalen bestaan die mensen verhinderen te doen wat ze eigenlijk echt willen doen en die hen naar overlevingsstrategieën leiden.

 

Ik vind het belangrijk dat er een veilige plaats is waar ze verteld kunnen worden. In onze prestatiegerichte maatschappij en in onze cultuur is er te weinig plaats voor het uiten van gevoelens en voor de schaduwen op onze ziel.

 

Dat wordt hier vaak gezien als een teken van 'zwakte'. Alles moet vandaag opvallen, blingbling zijn, snel zijn, lawaai maken, een performance zijn. Je 'moet' succesvol zijn.

 

Er is te weinig ruimte voor de stilte en de teruggetrokkenheid van de donkere kamer. Terwijl burn-out, depressie, het gevoel van onthechting, van niet meer mee kunnen, vandaag welig tieren. 

 

Ik zie kwetsbaarheid, onzekerheid en twijfelen daarentegen juist als een ongelooflijke sterkte en persoonlijke rijkdom.

 

SAMENWERKINGEN

 

Ik werk niet alleen. Ik vind uitwisselen van kennis, inzichten en ervaringen belangrijk. 

 

Ik verwijs door en word doorverwezen. Ik omring mij met psychologen en psychotherapeuten. Ik werk samen met historici. Ik sta in contact met fototherapeuten uit binnen- en buitenland.

Ik school me voortdurend bij.

home-1.JPG

“The painter constructs, the photographer discloses”. 

― Susan Sontag, On Photography

home / my biography / mijn begeleidingen